Tot hier en Nu verder

Na een goed bezochte Gluren bij de Buren afgelopen maart, werd het hoog tijd om bij elkaar te komen om te schrijven. Zoals gewoonlijk zijn we niet meteen productief, we nemen ruim de tijd voor anekdotes, nieuws en roddels. De scherpe opmerkingen vliegen door de lucht. En de lachsalvo’s verstommen pas als iedereen naar huis gaat. Ongemerkt weten we heel veel van elkaar, leunen we op elkaar en gebruiken we elkaars belevenissen en stommiteiten voor een stuk. Uitermate effectieve avonden dus. Dagelijks wordt je over van alles en nog wat op de hoogte gehouden via de app. We blijven in contact met elkaar. Zie het als onzichtbare lijntjes die tussen verschillende schakels lopen. Ze komen niet los van elkaar en naarmate de voorstelling in het zicht komt staan ze roodgloeiend. Terwijl de lijntjes weer aan het gloeien waren, doofde het licht van een schakel. Het was stil, ongeloof, even was niets meer belangrijk. 

TOT HIER 

We waren net een locomotief die op stoom moest komen. Wat te doen? Kunnen we het wel doen? Maar er zijn zoveel gebeurtenissen, zoveel nieuws dat om reactie vraagt, zoveel stompzinnige tv progamma’s, zoveel mensen die zich druk maken om niets! Dat heeft reactie nodig. Daar moet toch wat mee gedaan worden?! We kunnen niet stoppen. We gaan door! Dat zijn we verplicht! Langzaam maar zeker begon het in ieders hersenpan te borrelen, pen en papier werd gepakt, de toetsenborden begonnen te ratelen. En een programma was weer geschreven. 

En het onzichtbare lijntje naar de gedoofde schakel? Die blijft voor altijd. Hij zal voor altijd bij ons zijn, op het podium staan, ons versteld doen staan, ons laten lachen om zijn droge humor. 

EN VERDER 

De Bietenbrug speelt voor u op vrijdagavond 5 en zaterdagavond 6 oktober 2018: 

Tot hier en nu verder. 

Uiteraard in Concordia 

 

Share your thoughts

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.