Never change a winning team

Never change a winning team! Want wat moet Adam zonder Eva, Albert zonder Heijn en De Plank zonder een Smink? Stuk voor stuk combinaties waar ze bij transportbedrijf Hoogland en bij manege Groenendaal jaloers op zouden zijn.

Ook cabaret de Bietenbrug en het Oogstdankfeest is zo’n combi. Al decennia lang een goed en, ondanks de voor iedereen zo herkenbare echtelijke hobbeltjes, vruchtbaar huwelijk. Toch was het ineens over. De koek was op. En dus hebben we voor onze creatieve kindjes sinds dit jaar co-ouderschap geregeld. Dat ging heel soepeltjes hoor, we zijn immers als vrienden uit elkaar gegaan. We spreken elkaar nog regelmatig en wilden alleen maar dat het onze kindjes in de toekomst goed zou vergaan.

En zo geschiedde. De zaadjes van cabaret de Bietenbrug zijn in het ouderschapsplan geplant en inmiddels uitgegroeid tot frisgroene stengeltjes. Voorzichtig laten de eerste vruchten hun kopje zien! Op 7 en 8 oktober gaan we oogsten. En vermengen de mierzoete klanken van de zelfbevlekking, het zure sap van de commercie en de bittere maatschappijkritische waarnemingen zich tot een heerlijke Hooglandse Bietenbrug jam. Of mousse. Wat u wil. Wij zijn in elk geval van God Los en zijn op zoek naar de grenzen van het toelaatbare.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober spelen wij in Concordia voor u ons nieuwe programma Van God Los. Vanaf maandag 19 september zijn de kaarten voor €10,- per stuk te koop bij Bruna Hoogland, Primera Brundel en café De Kolkrijst. Wees er op tijd bij!

Share your thoughts

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.