Amersfoort, wees welkom!

En ja, de alcohol moet weer uit het bloed! Of andersom!

Weer een feestje achter de rug! Leve onze katholieke roots! Of die 40 dagen vasten, terwijl de verrukkelijke dingen des levens zo voor het grijpen liggen, gaan lukken is een vraag waarop het antwoord eigenlijk al bekend is. De wetenschap dat deze missie een kansloze is, ligt in de Hooglandse volksziel opgesloten. Die 40 dagen vasten gaan hem niet worden, zeker als je weet dat binnen die periode de Bietenbrug in samenwerking met Sint Caecilia de Flint gaat usurperen. Usurperen? Usurperen ja! Als een sluipwesp zullen we die vermaakstempel van die keientrekkers infiltreren en, voor één avond, annexeren! De Flint wordt Hoegelands, of je dat nou leuk vindt of niet. Vasten? Oké, tot 19 maart dan, want dan zetten wij , the united forces of Saint Caecilia and the Beetbridge een feestelijke avond neer! En een über Hoegelandse aovond!

Ja, Hooglanders zijn vervelend, achter de facade van bescheidenheid schuilt een zich superieur wanend ego wat geen gelegenheid onbenut zal laten de tekortkomingen van het Bolsiuswerk van Lucas genadeloos bloot te leggen.

Ja, Hooglanders zijn verschrikkelijk irritant, omdat ze er al jaren in slagen zonder problemen geweldige feesten te organiseren, waar grote broer Amersfoort blijft klootviolen met subsidievretende, cultureel verantwoorde festijnen met nul inkomsten. Hoogland, het ginnegappende kleine broertje in de schaduw van het grote Amersfoort, waar je je zo heerlijk tegen af kunt zetten.

Amersfoort, de onmacht van dat ene woord…

Is meelij onze ultieme trap van dedain?

Nee. Laten wij als scherpslijpers (of moet ik zeggen zieke geesten) van de Bietenbug deze keer bruggenbouwers zijn. Amersfoort, wees welkom in uw eigen theater! We zullen er niet wéér een Hooglands succes van maken, we zullen onszelf niet op de borst kloppen. Deze keer een handreiking in plaats van verbaal wapengekletter. Het azijn blijft, maar Amersfoorters, deze keer gieten we het niet in uw wonden. (Nou ja, een klein beetje dan…)

Lieve, lieve Keientrekkers, In het licht van de Pesjun is een avondje relativeren niet verkeerd. Een week later mogen jullie als Mickey Mouse-Christenen dat lichtgevende ding door die stad DHL-len Maar zaterdag 19 maart komen jullie gewoon luisteren en genieten van de prachtige muziek van Sint Caecilia en het verrassende, soms wat ongemakkelijke, cabaret van de Bietenbrug.

Mensen uit Hooglanderveen zijn ook welkom!

Share your thoughts

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.